PARCOURS

Parcours

Kijk bij de verschillende afstanden in het uitklapmenu om de parcourskaart te bekijken. De parcourskaart geeft ook informatie over locaties van verschillende voorzieningen en faciliteiten.

Op en rond het parcours

De ZorgSpecialist Grachtenloop is niet voor niets “de gezelligste midzomeravondloop van Nederland”. Wat kom je op en rond het parcours allemaal tegen.

Muziek

Start/Finish: DJ Jara zorgt voor de gezelligheid op het start/finish gebied.  De deelnemers worden door deze DJ helemaal in de juiste sfeer gebracht. En wanneer het startschot klinkt ben jij helemaal klaar voor jouw Grachtenloop!

VanKessel Live! Bestaat uit 5 ervaren muzikanten die met enorm veel lol hún muziek spelen. Plezier, kwaliteit en oog voor het publiek maken VanKessel tot een fantastische band. VanKessel speelt goed in het gehoor liggende muziek waar je heerlijk op kunt dansen of luisterend van kunt genieten. VanKessel maakt het een feest om nooit te vergeten.
In de stijl brengt de band heden en verleden bij elkaar in een mooi samengesteld repertoire. Muziek van nu en o ja …!, die wisselen elkaar af. Denk maar aan top bands als U2, Jimi Hendrix, Kane, The Cure en nog veel meer.

Bakenessergracht: De altijd enthousiaste “Schuimkragen” zorgen ervoor dat de hele Bakenessergracht swingt. Alle bandleden toeteren en blazen je vooruit!

Oude Groenmarkt: Dit jaar wordt er door Kenamju een spinning marathon georganiseerd om de deelnemers aan te moedigen!

Roast Chickenbar: DJ Flyon zwaait hier de scepter. Je kan hem niet missen, want hij staat altijd op zijn bus en zijn muziek hoor je al in de verte. DJ Flyon laat de glazen op tafels trillen.

Gedempte Raamgracht: Klijn Örkest is niet zo maar een dweilorkest, het Klijn Örkest is een klein orkest. Ze spelen dan wel dweilorkesten muziek, maar dan op de wel bekende Klijn Örkest manier!

Hortusplein: Het Hortusplein wordt omgetoverd tot een muziekplein. Je Suis Energy zorgt ervoor dat iedereen een glimlach op z’n gezicht krijgt. Jij, als deelnemer wordt hier zo opgezweept dat de laatste meters naar de finish vanzelf gaan.

De Muggenblazers: Is een vijftienkoppig dweilorkest dat voor een vrolijke muzikale ondersteuning zorgt tijdens diverse Haarlemse evenementen. De Muggenblazers zullen de deelnemers aanmoedigen vanaf het Nassauplein.

Presentatie

De presentatie wordt dit jaar gedaan door Jan van der Meulen, Hij is al jaren “de stem” van het evenement en zorgt voor de gezellige sfeer op en rond het parcours.

 Startvakken

De start van de ZorgSpecialist Grachtenloop is op de Nieuwe Gracht te Haarlem. De start is ingedeeld in startvakken. Je mag zelf bepalen in welk startvak je start. Je dient op tijd in het gewenste startvak aanwezig te zijn. Als een startvak vol is, wordt je doorverwezen naar een volgend startvak.

18.15 uur 1 km KidsRun (t/m 12 jaar)
19.00 uur 5 km
20.00 uur Haarlems Dagblad 10 km

De onderstaande tabel geeft de looptijden weer per startvak.

Let op: de startvakken zijn als volgt te bereiken:
Startvak blauw*: via de Jansbrug
Startvak oranje, geel, groen en rood: via de Kruisbrug
* Dit startvak is alleen toegankelijk voor toplopers, bedrijventeams en genodigden.

24 JUNI 2022

Social Media

Volg ons op Facebook en Twitter voor alle actuele informatie. Pinterest voor foto’s en op Youtube voor films

Schrijf je straks in!

INDIVIDUEEL

BEDRIJVENLOOP

De ZorgSpecialist
Hero Kindercentra
SportSupport
Gemeente Haarlem
Haarlem Marketing
Zaamen
Kenamju
Runacademy
Run2Day
Sport- en beweegkliniek
Renate Jansen Fotografie