DUURZAAMHEID

EVENT SHIRT

EVENT SHIRT van 100% gerecycled polyester

Onze eventshirts zijn gemaakt van 100% gerecycled polyester, gerecyclede polyester is gemaakt van gerecyclede (PET) plastic flessen en verpakkingen. Deze worden upcycled tot mooie nieuwe kledingstukken. Op die manier wordt wat er gedaan aan de plastic afvalbelt.

AFVAL SCHEIDEN

Wij scheiden ons afval!

Op het eventterrein zie je verschillende soorten afvalcontainers. Voor restafval, PET flessen, papier en plastic. Zo kunnen jullie ons helpen om het afval op de juiste manier in te zamelen. Spaarnelanden komt na het evenement het terrein weer schoonmaken, zodat wij het terrein weer schoon kunnen opleveren. Help jij ons mee?
Op de waterpost langs het parcours maken wij gebruik van BIO kartonnen bekertjes, deze worden duurzaam geproduceerd en gooien wij daarna in de papiercontainer.

MEDAILLES

Van frietje tot medaille!

Onze medailles zijn gemaakt van bioplastic, gebaseerd op zetmeel. Het zetmeel is afkomstig van aardappelschillen uit de frietindustrie. De medaille is volledig biologisch afbreekbaar. Daarnaast worden deze medailles in Nederland geproduceerd waardoor wij dus lokaal kopen!