GOED DOEL

Buddies

Voor veel jongeren met een handicap is vriendschap niet vanzelfsprekend. Maar liefst 1 op de 2 voelt zich regelmatig eenzaam.
Voor jongeren met een lichamelijke of verstandelijke beperking kan het lastig zijn om zelf op pad te gaan. Bovendien ervaren zij regelmatig pestgedrag, onbegrip en sociale uitsluiting. En dat terwijl vriendschap één van de meest waardevolle dingen in het leven is.

Niemand kan zonder vrienden
Wellicht herinner je nog je eigen jeugd – en hoe hard de wereld van tieners kan zijn. De angst om er niet bij te horen of niet gezien te worden, kan als jongere je leven beheersen. Juist in deze leeftijdsfase zijn vrienden onmisbaar. Des te harder is de realiteit voor veel jongeren met een handicap, zo merkt ook Lotte (18). Door Cerebrale Parese heeft ze geen energie voor werk, hobby’s of uitgaan en daardoor ook geen vrienden.

“Ik krijg wel een appje van mensen; als er iets is, kun je op mij rekenen. Maar ook voor hen zit er maar 24 uur in een dag, zij hebben hun eigen leven. Hoe klein wordt je wereld als die nog enkel bestaat uit ouders en hulverleners?” – Lotte

[Buddies]
Het verhaal van Lotte staat niet op zichzelf. Talloze jongeren met een handicap voelen zich alleen.
Om dit tegen te gaan is [Buddies] in het leven geroepen. We scheppen duurzame, gelijkwaardige vriendschappen tussen jongeren mét en zónder beperking. Die matchen we zorgvuldig, door goed te kijken naar hun interesses en persoonlijkheden. Zo ontstaat die échte onmisbare klik!

Vriendschap in Haarlem
Jaarlijks bieden we honderden nieuwe vriendschappen verspreid door heel Nederland. Ook in Haarlem en omgeving zijn we actief en hebben we inmiddels een flink aantal koppels. Hierdoor kunnen de jongeren hun verhaal kwijt, doen ze samen leuke dingen en wordt hun netwerk uitgebreid. Een aantal keer per jaar organiseren we gezamenlijke activiteiten voor al deze koppels.

Om dit mogelijk te maken is [Buddies] volledig afhankelijk van donaties. Meer hulp betekent dat we meer jongeren kunnen koppelen en zo eenzaamheid tegen kunnen gaan! Help je mee?

Voor meer informatie kijk je op: www.handicap.nl/buddies

Social Media

Volg ons op Facebook en Instagram voor alle actuele informatie. Volg ons op Youtube voor films.

De ZorgSpecialist
Buddies
Haarlem Campus
De Koepel
Endevour
Hero Kindercentra
Spectrum Advocaten
SportSupport
Gemeente Haarlem
Runacademy
Run2Day