GOED DOEL

Inloophuis Kennemerland – centrum voor leven met en na kanker

Een centrum voor leven met en na kanker richt zich op alle niet-medische aspecten van kanker en stelt de kwaliteit van leven centraal.
Er wordt geluisterd, gepraat en soms gehuild met lotgenoten, maar zeker ook gelachen. De diagnose kanker brengt veel teweeg. Niet alleen als je zelf ziek bent, maar ook als iemand in je directe omgeving met kanker is geconfronteerd. Inloophuis Kennemerland is een warme en veilige plek voor mensen die kanker hebben (gehad) en hun naasten.

In het Inloophuis kun je terecht voor een luisterend oor bij een kopje koffie of thee, even op adem komen, tot de veel activiteiten die er wordt geboden. Een bezoek aan het Inloophuis is gratis. Een verwijsbrief is niet nodig, een afspraak maken evenmin. Je bent van harte welkom, de koffie staat altijd klaar!

Uitspraken van onze gasten zijn:

 “Niemand realiseert zich, dat het herstelproces zo moeilijk is…. en dat is het fijne van hier, want je kunt er heel goed over praten..” 

“Het geeft je heel veel houvast aan een groot gebied waar je niks van wist”

 “Je bent hier niet alleen.. je hebt contact met lotgenoten”

 “Het Inloophuis is een plek van rust, ontspanning en aandacht… als je hier wilt huilen, dan huil je… als je wilt lachen dan lach je….. je kunt hier volledig jezelf zijn”

De coördinatoren: ,,Iedereen die te maken heeft met kanker is welkom bij ons. Als mensen hier voor het eerst binnen komen gaan we met elkaar zitten en hebben we een kennismakingsgesprek. Vooral om te onderzoeken: Wat heb jij nodig, waar heb jij behoefte aan? Mensen kunnen baat hebben bij o.a. lotgenotencontact, zwemmen, yoga, een massage of beeldende expressie die worden verzorgd door professionals”.

De grote houten tafel middenin huiskamer van Inloophuis Kennemerland illustreert het levensverhaal van de mensen die omheen zitten. Er zitten wat butsen in en aan sommige ruwe delen kun je je schuren, maar vanuit een bepaalde ooghoek komt er ook een warme glans van af. Deze tafel is het centrale punt in het Inloophuis.

Kijk voor meer informatie op www.inloophuiskennemerland.nl

Social Media

Volg ons op Facebook en Instagram voor alle actuele informatie. Volg ons op Youtube voor films.