Grachtenloop wordt georganiseerd door SportSupport

Een uitverkochte editie van de ZorgSpecialist Grachtenloop

By | Nieuws | No Comments

De 24e ZorgSpecialist Grachtenloop gaat met 4600 deelnemers de boeken in als een uitverkochte editie met een fantastisch deelnemersrecord. De deelnemers werden langs het aantrekkelijke parcours, dat dwars door het hartje van Haarlem voerde, opgezweept door muzikanten en dj’s en aangemoedigd door het grote toegestroomde publiek.

De kinderen waren deze editie ook goed vertegenwoordigd. Er deden maar liefst 400 kinderen mee. Vanuit de hoofdsponsor de ZorgSpecialist hebben meer dan 100 collega’s, partners en relaties dit feestje meegevierd. Ook bijzonder dit jaar was dat er twintig ambassadeurs van 361° meeliepen vanuit heel Europa. Allemaal bekende hardlopers in hun eigen land.

De route ging dit jaar door prachtige pittoreske straatjes, langs bijzondere kerken en het Teylers en Frans Hals museum. Een groot plezier voor alle lopers om door al die enthousiaste toeschouwers te worden aangemoedigd. Naast de vele toeschouwers hadden was er volop uitgepakt met muziek. Zo stonden de Schuimkragen op de Bakenessergracht, DJ Flyon op het Klokhuisplein en DJ Miss Behave op het Hortusplein. Deze muziek gaf de deelnemers vleugels tot de finish.

Het was weer bijzonder om dit Haarlemse evenement te mogen organiseren. Zeker als je alle leuke en enthousiaste reacties van de deelnemers en partners hoort. Over het parcours, de gezelligheid, toeschouwers en noem maar op. Dat alles bij elkaar maakt het elk jaar weer tot een geweldig evenement. Aldus Stefan Schilder, organisator van de ZorgSpecialist Grachtenloop bij SportSupport.

Op de 5 en 10 km zijn weer mooie tijden neergezet. Ronnie Overgauw kwam bij de 5 km in een tijd van 15,51 over de finish en de snelste dame was Heather Bray in 18,15. Jim Rothweiler verdedigde zijn titel en met resultaat. Hij was bij de mannen op de 10 km absoluut de snelste met een tijd van 32,31. Natasja Schippers kwam op de 10 km als snelste vrouw over de finish in 39,58.

De bedrijventeams waren dit jaar ook alweer snel uitverkocht. 100 teams verzamelden zich in de Philharmonie. Dit jaar was dat de winnende teams op de 5 en 10 km een prijzenpakket van 361º ontvingen. Hier werd door de winnende teams uitgelaten op gereageerd.

SportSupport kijk met trots terug op deze 24e editie van de ZorgSpecialist Grachtenloop en kijkt uit naar de jubileumeditie van volgend jaar. Dus zet vrijdag 21 juni maar alvast in je agenda.

Pers (accreditatie)

By | Nieuws | No Comments

De ZorgSpecialist Grachtenloop hanteert een accreditatiebeleid voor pers.

Indien uw organisatie/bedrijf tijdens dit evenement opnames (foto/film) wilt maken, dient u ons hiervan op de hoogte te stellen. Wij kunnen u dan op de perslijst plaatsen en u een accreditatiekaart verstrekken.

U kunt dit aanvragen via info@grachtenloop.nl

Inschrijving geopend voor ZorgSpecialist Grachtenloop

By | Nieuws | No Comments

De inschrijving voor de ZorgSpecialist Grachtenloop is geopend. Vrijdag 22 juni klinkt voor de 24e keer het startschot van deze Haarlemse klassieker. Een gezellige en sportieve loopavond voor jong en oud. Ook dit jaar verwacht de organisatie weer ruim 4000 lopers.

Deze midzomeravondloop langs de Haarlemse grachten combineert het hardlopen met de gezelligheid van de Haarlemse binnenstad. De deelnemers maken een ronde door het centrum van Haarlem en passeren daarbij de diverse culturele en toeristische trekpleisters. Langs dit fraaie parcours worden de lopers aangemoedigd door de vele enthousiaste toeschouwers.

De ZorgSpecialist Grachtenloop kent drie afstanden; KidsRun (1 km), 5 km en 10 km. Tevens is de bedrijvenloop een populair onderdeel. In 2017 was de bedrijvenloop helemaal uitverkocht. Veel bedrijven zien de Grachtenloop als een sportieve uitdaging die het teamgevoel versterkt binnen het bedrijf. Meer info en inschrijven op grachtenloop.nl

De ZorgSpecialist Grachtenloop is een van de hardloopevenementen van het RSM Loopcircuit, powered by Run2Day Haarlem. Het loopcircuit start 22 april met de 78e Weleda Pim Mulierloop, vervolgens staat 3 juni de HUGO BOSS Letterenloop op de agenda gevolgd door de Grachtenloop op 22 juni. Daarna is de Vitaminstore Halve van Haarlem aan de beurt op 30 september. Op 28 oktober is de Heemstede Loop de afsluitende loop van het loopcircuit.

Grachtenloop verwelkomt ZorgSpecialist als nieuwe hoofdsponsor

By | Nieuws | No Comments

Een mooi nieuw begin voor de Grachtenloop. In 2018 gaat dit Haarlemse hardloopevenement verder onder de naam de ZorgSpecialist Grachtenloop. Een mooie en welkome aanvulling voor zowel SportSupport, de organisator van dit evenement als de ZorgSpecialist, die beide gezondheid en bewegen hoog in het vaandel hebben staan.

Otto Korstenbroek, directeur van de ZorgSpecialist, en Stefan Schilder, coördinator Grachtenloop bij SportSupport, kijken beide met veel plezier uit om deze nieuwe samenwerking een mooie invulling te geven. Korstenbroek: “Wij vinden het als regionale thuiszorgaanbieder belangrijk om het bewust bezig zijn met je gezondheid door bijvoorbeeld te sporten op een positieve manier onder de aandacht te brengen.”
“Daarbij hebben wij met de ZorgSpecialist aan boord die enthousiaste partner gevonden waarmee wij samen de Grachtenloop naar een volgend niveau kunnen tillen.” Vult Schilder aan. “Samen gaan wij het thema gezondheid en bewegen nog beter vormgeven. We streven gezamenlijk naar een groei van het aantal deelnemers en een nog grotere uitstraling van het evenement.”

Met zo’n 4000 deelnemers is de ZorgSpecialist Grachtenloop een populair evenement in de regio. “Het moet echt een feestje worden. Het is al jaren de gezelligste midzomeravondloop van Nederland. Haarlemmers moeten trots zijn op dit mooie evenement en als je niet meeloopt dan sta je langs het parcours om al die deelnemers aan te moedigen.” zegt Schilder met een grote glimlach. Dit jaar verwacht de organisatie uitverkocht te zijn en de deelnemerslimiet van 4500 lopers te halen.

De bedrijvenloop is altijd een gewild onderdeel van de ZorgSpecialist Grachtenloop. Elk jaar doen er zo’n 100 bedrijventeams mee. Met de Philharmonie als gastheer van de businesslocatie is dit een geweldige plek. Een mooie bijkomstigheid is dat de businesslocatie direct aan het parcours ligt. Zeker de moeite waard om samen met je collega’s aan mee te doen en na afloop met elkaar na te praten in de Philharmonie

De ZorgSpecialist levert al jaren thuiszorg op maat in de regio Kennemerland, variërend van huishoudelijke hulp tot aan specialistische verpleegkundige zorg. Daarnaast is de ZorgSpecialist dé specialist in kleinschalig wonen onder de noemer “wonen als thuis” en het leveren van 24-uurs zorg. Met haar jaarlijkse deelname aan de verschillende bedrijvenlopen binnen het RSM loopcircuit powered by Run2Day, onderstreept de ZorgSpecialist haar binding met sport in het algemeen en hardlopen in het bijzonder. “Wij zijn dan ook supertrots de nieuwe hoofdsponsor van dit geweldige evenement te zijn” zegt Otto Korstenbroek

Dit jaar vindt de ZorgSpecialist Grachtenloop op vrijdag 22 juni plaats en is hiermee alweer de 24e editie. De inschrijving opent op 1 maart. Op het programma staat weer de KidsRun een 5 en 10km. Het parcours gaat traditiegetrouw door hartje centrum. Het wordt weer een gezellig hardloopfeest in Haarlem op vrijdag 22 juni. Voor meer informatie kijk op de website grachtenloop.nl

Haarlems Dagblad Grachtenloop: een loopfeest door het centrum van Haarlem

By | Nieuws | No Comments

Wat een fantastische 23e editie van de Haarlems Dagblad Grachtenloop. De midzomeravondloop doet zijn naam eer aan want het was opnieuw een warme editie waar een lekkere zomerbries voor wat verkoeling zorgde.

Over de 4000 lopers hebben het mooie centrum van Haarlem (her)ontdekt. De route ging dit jaar door prachtige pittoreske straatjes, langs bijzondere kerken en het Teylers en Frans Hals museum. Een groot plezier voor alle lopers om door al die enthousiaste toeschouwers te worden aangemoedigd. Naast de vele toeschouwers hadden veel horeca gelegenheden uitgepakt met muziek of natuurlijk de live band op het Hortusplein.

“Het was weer bijzonder om deze loop te mogen organiseren. Zeker als je alle leuke en enthousiaste reacties van de deelnemers hoort. Over het parcours, de gezelligheid, toeschouwers en noem maar op. Dat alles bij elkaar maakt het toch elk jaar weer een feestje.” Aldus Stefan Schilder, Hoofd Evenementen bij SportSupport organisator van de Haarlems Dagblad Grachtenloop.

Er zijn op de 5 en 10 km weer mooie tijden neergezet. Ronnie Overgauw kwam in 16,13 over de finish en de snelste dame was Sabine Hannema in 20,39. Jim Rothweiler was bij de mannen op de 10 km absoluut de snelste. In een tijd van 33,22 passeerde hij alweer de finish. Natasja Schippers kwam als snelste vrouw over de finish in 41,03.

De bedrijventeams waren dit jaar ook alweer snel uitverkocht. 91 teams verzamelden zich in de Philharmonie. Nieuw dit jaar was dat de winnende teams op de 5 en 10 km een paar schoenen van 361 kregen. Hier werd door H2 Haarlem Huiswerkbegeleiding (5 km) en Spaarne Gasthuis (10 km) super uitgelaten op gereageerd als winnaars van de bedrijvenloop.

SportSupport kijk met trots terug op deze 23e editie van de Haarlems Dagblad Grachtenloop en kijkt alweer uit naar het loopfeest volgend jaar.